Eduard Solé, president de Rambla Catalunya

El president de Rambla Catalunya parla sobre el moment del boulevard i els objectius de futur de l’associació de comerciants.


Rambla Catalunya és un dels eixos comercials més significatius de Barcelona. En quin moment es troba?
Rambla Catalunya és un dels carrers comercials més importants de la ciutat. Sempre ha tingut comerços distintius, i durant els últims temps ha crescut molt la restauració. Actualment, Rambla Catalunya és un dels espais amb terrasses més singulars de Barcelona, i un gran reclam per la seva oferta comercial, gastronòmica i d’oci, tant per a residents com per a turistes nacionals i internacionals.

Què troba el visitant que ve a RamblaCatalunya?
Rambla Catalunya té la sort de tenir-ho tot. Tenim botigues de tota mena, bancs, farmàcies, empreses de serveis, i fins i tot administracions públiques com la seu de la Diputació de Barcelona o la Conselleria d’Economia, en l’emblemàtic edifici de la Casa Serra de Josep Puig i Cadafalch. També hi ha gran varietat de restaurants, bars, cafeteries, centres de cultura, hotels, edificis singulars com les Casa Pia Batlló, la Casa Climent Arola o la Casa Heribert Pons, grans obres del Modernisme i fins a galeries d’art. Només Rambla Catalunya és Rambla Catalunya, un lloc que coneix tothom i que porta molts anys mantenint la seva pròpia identitat.

Per a qui és Rambla Catalunya?
Ens agrada definir-nos com La Rambla de les Persones. Aquí convergeixen molts públics diferents gràcies a la nostra diversa oferta comercial i la confortabilitat del nostre passeig. Tothom és benvingut, i volem fer-los sentir en un espai amable (agradable), segur i acollidor. Som una rambla molt familiar, i també donem servei a veïns i treballadors de la zona.

“Rambla Catalunya és un dels carrers comercials més importants i distintius de la ciutat, un lloc que coneix tothom i que porta molts anys mantenint la seva pròpia identitat“.

Quina diferència Rambla Catalunya dels altres grans carrers comercials de la ciutat?
Som un eix comercial multidisciplinari, i la particularitat és que concentrem tota la nostra oferta en una sola avinguda de mes d’un quilòmetre. Una avinguda en la qual passejar és fàcil, agradable i còmode. Pots fer vida a qualsevol hora del dia. És un carrer comfortable gràcies a l’ombra dels arbres, les voreres amples, el trànsit moderat, la poca contaminació acústica… Són factors únics i diferencials que no trobes en altres carrers o eixos comercials de Barcelona.

També compten amb diversos comerços centenaris…
A Rambla Catalunya tenim el privilegi de comptar amb alguns dels comerços més emblemàtics de Barcelona, molts d’ells amb més de cent anys d’història com Bolibar Bronzes, la pastisseria Mauri o la Farmàcia Bolós. Aporten una riquesa i un valor incontestable al nostre passeig. A més conviuen amb botigues de marques amb molta personalitat com Intersport, Calvin Klen, Boboli… I amb grans locals immersius que són tota una experiència com els de Pangea, Lurdes Bergada o El Ciutat Comtal. Són mons en els quals et pots submergir i experimentar una cosa excepcional.

Sempre es té la percepció que en el centre de Barcelona els preus són més cars. Què passa a Rambla Catalunya?
Es conviu amb la idea que el centre de la ciutat és més car, però no és cert, a Rambla Catalunya oferim qualitat a un preu molt raonable. És un dels pocs llocs del centre de Barcelona en els quals et pots prendre un cervesa o menjar una pizza o picar unes tapes, en un entorn singular i amb un servei excel·lent, a un preu molt similar al d’altres barris de Barcelona.

“Tenim una junta directiva molt sòlida i moltes ganes de fer que Rambla Catalunya sigui un dels principals centres comercials i d’oci de Barcelona“.

En quin moment es troba ara Rambla Catalunya com a associació de comerciants?
En un moment de consolidació del projecte i preparats per a créixer. Tenim una junta directiva molt sòlida i moltes ganes de fer que Rambla Catalunya sigui un dels principals centres comercials i d’oci de Barcelona. El nostre objectiu és que la gent conegui la nova era de Rambla Catalunya, i transmetre als comerços els avantatges que suposa pertànyer a la nostra associació. Quants més siguem, més forts serem, i més activitats de valor serem capaços de promoure el servei de les persones.

Quins són els avantatges d’associar-se a Rambla Catalunya?
Associar-se a Rambla Catalunya té molt sentit, i més en l’escenari post-Covid, en el qual la col·laboració i el suport mutus són molt importants per a suportar la situació. Creiem que és important mirar més enllà de les portes del teu negoci, per a col·laborar i construir de manera conjunta accions que ens beneficiïn a tots com a comunitat.

Com s’han adaptat els comerços de Rambla Catalunya a les mesures de l’era post-COVID?
Des del principi de la pandèmia la nostra associació es va posar a treballar per a facilitar als associats recursos per a l’adaptació a les noves mesures. El conjunt del comerç ha fet els deures, i és un fet que ha certificat tant la Generalitat de Catalunya com l’Ajuntament de Barcelona. D’altra banda, tots els bars, restaurants i botigues de Rambla Catalunya compleixen amb els protocols sanitaris oficials i fins i tot s’han implantat mesures addicionals. A més, totes les terrasses de Rambla Catalunya compleixen les separacions entre taules reglamentària tal com estableix la normativa vigent.

Quin impacte ha tingut el coronavirus en els comerços de Rambla Catalunya?
Calculem que les vendes globals en els comerços de Rambla Catalunya han caigut més d’un 50% respecte a l’any passat. Els comerços així com la restauració han patit molt severament les conseqüències de la pandèmia. I encara que preocupats, però som optimistes i confiem a revertir la tendència en els pròxims mesos del 2021. La situació no és favorable per a ningú, però confiem en el talent i l’esforç de tots els que treballem en Rambla Catalunya. Junts farem que Rambla Catalunya sigui l’eix comercial més complet, segur i acollidor de Barcelona.